Evenement
17 Juli

Waterstof en snelheid in actie

  • TT Circuit Assen
  • 17 Juli
  • |08:00
  • - 15:00

Resato Hydrogen Technology en Formula Student Netherlands nodigen je uit voor een spectaculair event! Kom kijken naar Formula Student op het circuit en ontdek alles wat Resato te bieden heeft.

  • Spannende activiteiten met innovatieve raceauto’s van Formula Student
  • Panelsessies over de techniek en de toekomst van waterstoftechnologie
  • Netwerkmogelijkheden en solliciteren voor geïnteresseerden in werken bij Resato

Of je nu graag een baan bij ons wilt, nieuwsgierig bent naar waterstof, of gewoon wilt zien wat wij als bedrijf doen. Dit event mag je niet missen! Zet 17 juli in je agenda, en kom langs bij TT Circuit Assen. Wij kijken ernaar uit om je te zien!

Gratis Entree!

Speciale kans: Win een traineeship!

Tijdens deze dag kun je meedoen aan een assessment-ochtend en een traineeship winnen. Dit is specifiek bedoeld voor starters met een afgeronde bedrijfskundige of technische opleiding op universitair of Hbo-niveau. Voor direct aanmelden of voor meer informatie kan je hier terecht.

Racing 217441 1280

Programma Resato Tent

Formula Student Netherlands

Formula Student Netherlands is een jaarlijkse technische wedstrijd waarin studenten van universiteiten over de hele wereld worden uitgedaagd om een eenpersoons raceauto te ontwerpen, bouwen en racen. Het evenement biedt studenten de kans om hun technische vaardigheden, ondernemerschap en teamwork te laten zien in een competitieve omgeving.

De deelnemende teams worden getest in verschillende onderdelen, waaronder acceleratie, uithoudingsvermogen en efficiëntie. Elk onderdeel van de wedstrijd is ontworpen om de technische kennis en strategische beslissingen van de teams te evalueren. Daarnaast geven de teams presentaties aan een jury van experts uit de internationale autosport en technische sector.

Naast de categorie Elektrische Voertuigen (EV), die de trend naar duurzame transportoplossingen weerspiegelt, richt Formula Student Netherlands zich ook op alternatieve energiebronnen zoals waterstof. Door zowel EV's als Waterstof Prototypes op te nemen, bevordert de wedstrijd innovatie en verkenning van verschillende technologieën in de studentenautosport.

Teams uit Nederland, zoals die van de TU Delft en de TU Eindhoven, strijden om de podiumplaatsen.

Programma

Er is de hele dag van alles te zien bij Formula Student, met deze onderdelen als enkele van de meest dynamische hoogtepunten:

Skid Pad 9.00 uur – 12.00 uur

Tijdens dit onderdeel rijden de auto's een figuur-8-circuit tussen pylonen. De rondetijden laten zien hoe goed de auto's in bochten presteren. Veel auto's gebruiken aerodynamische hulpmiddelen om de grip en zijdelingse versnelling te verbeteren.

Versnelling vanaf 13.00 uur

Bij dit onderdeel wordt de acceleratie van de auto vanuit stilstand gemeten over een afstand van 75 meter. De snelste auto's halen snelheden van meer dan 100 km/u in minder dan vier seconden.

Autocross vanaf 13.00 uur

Bij de autocross rijden de auto's een parcours van 1 kilometer met rechte stukken, bochten en chicanes. Een snelle rondetijd toont de rijprestaties, nauwkeurigheid in sturen, en de acceleratie- en remcapaciteiten van de auto's.